© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
02.07.2015 18:14:59

Cantona bo za pivo preplaval 42 kilometrov

V življenju je počel že veliko stvari, ki so mejile na norost. Kar velja tudi za naslednjo, ki se jo namerava lotiti v podporo francoski znamki piva.

Sloviti nekdanji francoski nogometaš Eric Cantona se je na Otoku, kjer je sicer izjemno priljubljen zaradi predstav v dresu Leedsa in še posebej Manchester United, lani znašel v težavah. Njegov televizijski oglas za francosko pivo Kronenbourg naj bi namreč pretirano izpostavljal poreklo pijače in ga jo postavljal nasproti znamenitim angleškim pivom.

Francija sicer nikakor ne slovi po pivih, toda Kronenbourg prihaja iz nemškega okolja Strasbourga in je v tem pogledu posebnost, Cantona pa po lastnih besedah pivo ne občuduje le zato, ker ga oglašuje. Ravno nasprotno, obraz znamke naj bi postal zato, ker resnično verjame, da gre za pivo, boljše od vseh angleških. 

V Angliji so omenjeni oglas sprva celo prepovedali, nato pa ugotovili, da so šli predaleč, in ga dovolili. Verjetno pa bodo morali dovoliti tudi spot, ga bo francosko podjetje posnelo zdaj in s katerim želi Cantona na sebi lasten način pokazati, da je pripravljen storiti marsikaj za poudarjanje superiornost oboževanega piva. 

"Svetu bom še enkrat dokazal, da sem se pripravljen zganiti, kadar v nekaj zares verjamem. In tako bo ob podpori ljudi, ki tako kot jaz menijo, da gre za najboljše pivo na svetu, preplaval Rokavski preliv," je napovedal izjemen podvig, za katerega je že začel trenirati.

Plaval bo iz francoskega Calaisa v angleški Dover, čaka ga slabih 42 kilometrov nepredvidljivega Atlantskega oceana. Vsi, ki nekdanjega nogometaša in zdajšnjega filmskega igralca poznajo, pa so prepričani, da mu ne gre za denar od oglaševalske kampanje, temveč v večji meri za dejansko prepričanost, načelnost in čudaško izpostavljenost.