© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
23.06.2015 13:30:32

Prihodnost evropskih iger ni ogrožena

Evropske igre bodo postale stalnica športa na Stari celini. Predsednik združenja evropskih olimpijskih komitejev (EOK) Patrick Hickey je ob robu letošnjih iger v Bakuju povedal, da se dogovarjajo s sedmimi kandidati, ki si želijo pripraviti naslednje igre leta 2019.

Do zapleta je prišlo, potem ko so druge igre pred kratkim dobili Nizozemci, pred 14 dnevi pa je tamkajšnja vlada odločila, da projekta finančno ne bo podprla, zato je Nizozemska od izvedbe odstopila.

Hickey ni razkril imen kandidatov za igre, povedal pa je, da sta med kandidati ob državah, ki so že kandidirale, še dva nova.

"Potem, ko se je Nizozemska umaknila, smo se začeli pogovore z novimi kandidati. Pogovarjamo se s kandidati, ki so že kandidirali, najavilo so se novi. Prihodnost evropskih iger ni ogrožena," je še dejal Hickey in napovedal, da bodo novega prireditelja izbrali v kratkem.

Po dobrem tednu dni je prvi mož EOK zelo zadovoljen tudi z igrami v Azerbajdžanu. Prireditev ob Kaspijskem morju je po njegovi oceni presegla vsa pričakovanja. "Vemo, da v atletiki in plavanju nimamo na startu najboljših, a v ostalih športih je kakovost na ravni evropskih prvenstev, v posamični celo na ravni olimpijskih iger."