© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.12.2017 09:59:34

Celjanke so zadele 16 trojk in postavile nov rekord

alesfevzer.com

Košarkarice Ilirije so proti Domžalam prišla do pete zmage v sezoni. Celjanke so proti ekipi Grosupljega zadele šestnajst trojk, Triglav je zanesljivo ugnal Ježico, štajerski derbi v 10. krogu pa je pripadel Mariborčankam.

Deseti krog 1. SKL za ženske so zaznamovale zmage domačih ekip. Ilirija je tudi na parketu upravičile vlogo favoritinj in v Domžalah zabeležila visoko zmago (83:42), peto v tej sezoni. Najboljša strelka Ljubljančank je bila komaj 16-letna Maja Draganič s 15 točkami, Ela Stergar jih je dosegla 14 (9 skokov).

Menjava na mestu glavnega trenerja Ježice še ni prinesla rezultatskih sprememb, so pa Ježičanke predvsem v prvem polčasu in tudi zadnji četrtini nudile dostojen odpor favoritinjam iz Kranja. Pri drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva je glavno vlogo znova odigrala Rebeka Abramovič, ki je tekmo zaključila z indeksom 29 in bila ključni faktor pri sedmi zmagi Kranjčank.

Devetčlanska odprava Grosupljega je v Celju naletela na izjemno razpoloženega nasprotnika. Aktualne državne prvakinje so zadele kar 16 metov za tri točke, kar je rekorden izkupiček v zadnjih desetih sezonah 1. SKL za ženske. Celjanke, ki so zmagale s 96:43, so za ta dosežek porabile zgolj 30 poskusov in za tri točke metale 53-odstotno. Varovanke Damirja Grgića so po treh četrtinah srečanja vodile z 80:22, zadnja četrtina pa je pripadla Dolenjkam, ki so uspele malce omiliti visok poraz.

Deseti krog so v dvorani Tabor sklenile Mariborčanke in Konjičanke. Z rezultatom 72:47 so zmagale košarkarice iz štajerske prestolnice. Odločilno prednost so si domačinke priigrale že v uvodnih desetih minutah, saj so na prvi dvominutni odmor odšle s prednostjo 18 točk.