© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.09.2017 21:33:48

Na prvi kvalifikacijski tekmi poraz Sixta Primorske

Košarkarji Sixta Primorske so v prvi tekmi kvalifikacij za drugo divizijo regionalne lige Aba izgubili proti Vršcu s 106:109. Na kvalifikacijskem turnirju v bosanskem mestu Laktaši sodelujeta še ekipi Sutjeske in Širokega. V ligo Aba 2 se bosta uvrstili prvi ekipi s turnirja.

V drugi diviziji lige Aba bo v novi sezoni nastopalo 12 klubov; že znani udeleženci so Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic Beograd, Borac Čačak, Teodo Tivat, Lovčen in Ohrid.

Košarkarji Sixta Primorske so prvi poraz v Laktaših doživeli šele po treh podaljških. Košarkarji Vršca so v prvem polčasu vodili že z desetimi točkami razlike (37:27), Slovenci v tretji četrtini za sedem (48:41), a se tekma ni končala po 40 minutah. V zadnjih sekundah zadnje četrtine sta imela namreč Mirko Mulalić in Nejc Zupan priložnost, da primorski ekipi prineseta zmago, a žoga ni našla poti skozi obroč.

Tekmo je na koncu s prostimi meti odločil Mirko Djerić, ki je zadel oba meta za končnih 109:106 za Vršac. Kapetan primorskega moštva, Nebojša Joksimović, je še prišel do meta za tri točke, a zgrešil.

Tadej Ferme je tekmo sklenil s 26 točkami, Mirko Mulalić jih je dodal 21.

V četrtek košarkarje Sixta Primorske čaka druga tekma kvalifikacijskega turnirja, na kateri se bodo pomerili z ekipo Širokega. Dvoboj se bo začel ob 17. uri. Zadnji dvoboj bo v petek, 29. septembra ob 17. proti Sutjeski.