© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
15.12.2015 10:48:59

V Domžale prihaja soigralec Rannikka

Helios Suns še naprej spreminja svojo podobo, po prihodu novega trenerja Jakše Vulića, ki je zasedel mesto Gašperja Okorna, in srbskega igralca Vuka Malidžana je moštvo okrepil še ameriški center Thomas Francis Knight.

Štiriindvajsetletni in 208 centimetrov visoki košarkar irskih korenin je zaključil šolanje na univerzi Notre Dame. Zanj so se v tej sezoni potegovali tudi v poljskem KKS Pro-Basket Kutno, v pretekli sezoni pa je igral v finskem klubu Kataja Basket, kjer se je zapisal kot prvi bloker lige.

"Že na začetku smo napovedali, da bomo morali v drugem delu sezone poiskati okrepitev na poziciji 5. Menim, da je Tom Knight prava izbira in da se bo hitro uigral ter v polni formi začel novo leto", pojasnjuje Aleš Klavžar, predsednik kluba.

V prejšnji sezoni pokala Fiba je Knight v dresu Kataje na šestih tekmah v povprečju dosegal 7,2 točke, 8,3 skoka in 1,3 podaje.

V moštvu Kataje je bil, zanimivo, soigralec nekdanjega zmaja Teemuja Rannikka, ki je soigralce popeljal do naslova državnega prvaka in bil izbran za najboljšega igralca lige.