© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.04.2015 10:34:37

Novopečene prvakinje že s prvo okrepitvijo

zkk.athlete.si

Prva okrepitev košarkarske ekipe Athlete Celje za sezono 2015/16 je kandidatka za slovensko kadetsko in mladinsko reprezentanco Zala Friškovec (letnik 1999, 175 cm), ki je s klubom podpisala petletno pogodbo.

Zala Friškovec je bila zadnji dve sezoni članica ŽKK Grosuplje, s katerim je pred dnevi osvojila naslov kadetskih prvakinj Slovenije.

Na zaključnem turnirju v Mariboru je bila Friškovčeva izbrana v najboljšo peterko turnirja. V lanski sezoni je igralka naslov državnih prvakinj Slovenije osvojila tudi s pionirsko ekipo ŽKK Grosuplje ter bila izbrana za najkoristnejšo igralko zaključnega turnirja pionirskega državnega prvenstva. Zala Friškovec je s slovensko kadetsko reprezentanco nastopila na zadnjih dveh kadetskih evropskih prvenstvih divizije B na Portugalskem (9. mesto) ter v Estoniji (4. mesto).

"Z veseljem sem se odzvala povabilu celjskega kluba. Za odhod v Celje sem se odločila predvsem zaradi dobrega dela z mladimi nadarjenimi igralkami, individualnega napredka, pridobivanja izkušenj na težkih mednarodnih tekmah ter možnosti, da se učim in dobivam nasvete od najboljših igralk v Sloveniji. Prepričana sem, da je poleg možnosti za moj nadaljnji razvoj na fizičnem in psihičnem področju, Celje lahko tudi idealna odskočna deska za igranje košarke v tujini, kar je moj dolgoročni cilj. Za dosego tega cilja sem pripravljena še bolj garati, se odpovedati marsičemu in čim bolje izkoristiti ponujeno priložnost. Veselim se sodelovanja s celjskim klubom, saj želim iti novim izzivom naproti," je po podpisu pogodbe povedala Zala Friškovec.