© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(am)
(am)
30.09.2024 20:30:06

Epsko! Se Gafford že uči slovensko, da bi zaigral za Slovenijo? Njegov odgovor je hit!

Profimedia

Tudi za Danila Gafforda je danes seveda prvi delovni dan nove klubske sezone.

In čeprav v Dallasu seveda daleč največ zanimanja vlada za Luko Dončića, so se ameriški novinarji v velikem številu zbrali tudi okrog centra Mavericksov, ki je februarja sredi prejšnje sezone okrepil to ekipo in jo v veliki meri tudi prerodil. Kot je v intervjuju za Ekipo ekskluzivno razkril predsednik KZS Matej Erjavec, se je že takrat zelo hitro rodila ideja o prenašanju izjemnega sodelovanja Dončića in Gafforda iz Dallasa v slovensko reprezentanco, a je ameriški dolgin že imel zasedeno poletje. 

Potem ko sta ga skupaj novačila Erjavec in Saša Dončić, se je morala Slovenija usmeriti k drugim rešitvam in na koncu izbrala sicer odličnega Josha Neba. Gaffordova vrata pa so po Erjavčevih besedah ostala odprta za prihodnost, kar je na svojstven način zdaj potrdil tudi simpatični Američan. Jasno, okrog njega so se ameriški kolegi v prvi vrsti zbrali ravno zato, da bi mu postavili kakšno vprašanje v zvezi s tem, ali bi z Luko utegnil zaigrati tudi v slovenskem dresu. 

Posebej simpatično je bilo pri tem vprašanje, ali se je v zadnjem času že kaj učil slovensko. "Ne, nisem se. To je smešno vprašanje, pravzaprav," je dejal odličen skakalec in bloker, ki slovi tudi po zelo visokem odstotku zadetih (ponavadi zabitih, roko na srce) metov iz igre. Je pa to mislil na najboljši in najlepši način, kajti takoj je nadaljeval. "V bližnji prihodnosti pa razmišljam, da bi se učil. Dajmo stvari za zdaj pustiti pri tem," je bil zelo jasen, ne da bi v tako zgodnji fazi razvoja dogodkov bil povsem konkreten.