© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.08.2024 06:32:54

Brutalno: 25 jih je na svetu, enega ima Dončić. Po spektaklu v Stožicah se je odpeljal z ... (foto)

Profimedia

Luka Dončić je velik ljubitelj športnih in zelo posebnih avtomobilov.

Konec minulega tedna je v Stožicah potekal spektakel, na katerem so se zbrali številni svetovni košarkarski zvezdniki. Manjkal ni Nikola Jokić, zraven sta bili legendi Dallasa Steve Nash in Dirk Nowitzki, posebej za poslovilno tekmo Gorana Dragića je zaigral tudi Chris Bosh. Največji magnet za navijače je bil tokrat zagotovo Luka Dončić, ki ima še kakšen teden dopusta, nato pa se bo vrnil v svoj Dallas, kjer bo začel s pripravami na novo sezono lige NBA.

Po koncu poslovilne tekme zlatega kapetana se je Dončić odpravil v garažo, še preden je sedel v svoj avtomobil, pa je podelil kar nekaj podpisov svojim oboževalcem. Vse to se je dogajali tik pred njegovim prevoznim sredstvom, ki pa je marsikomu vzel sapo. Gre za posebno jekleno zverino, ki je bila narejena v zgolj 25 primerkih.

Gre za Brabus Rocket 1000, številka v modelu pa razkriva, da se avtomobil pohvali s kar 1000 konji. Nastal je na osnovi Mercedesovega modela AMG GT 63 S, nemški predelovalec vozil pa ni poskrbel zgolj za velikansko nadgradnjo pod motornim pokrovom, ampak tudi za lepotne in aerodinamične izboljšave.

V podjetju trdijo, da je končna hitrost 316 kilometrov na uro, še bolj impresiven pa je podatek, da od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v zgolj 2,6 sekunde. In cena takšnega vozila? Za Dončića mala malica, za povprečnega državljana pa bržkone nedosegljiv. Cena za osnovni model znaša 565 tisoč evrov, k temu je potrebno prišteti še dodatno opremo, tudi letni stroški pa po nekaterih ocenah znašajo nekaj 10 tisoč evrov.

Galerija