© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.08.2024 10:09:58

Žiga Dimec ima nov klub: reprezentančni center se po Poljski zdaj seli v ...

alesfevzer.com

Žiga Dimec je oznanil, kje bo igral v naslednji sezoni.

V prejšnji sezoni je Dimec igral za turški Mersin in se nato sredi sezone preselil na Poljsko k Anwilu Wloclaweku, za katerega je igral tudi že v sezoni 2021/22. Zdaj pa bo Dimec zapustil in se podal v daljnje kraje. Njegova naslednja destinacija bo namreč Tajvan.

Pogodbo je podpisal s klubom Tainan TSG GhostHawks, kar pomeni, da se spet vrača v Azijo. Tam je v sezoni 2022/23 že igral na Japonskem, za tamkajšnjega drugoligaša Nishinomiyo. Trener kluba je Avstrijec Raoul Korner, ki se ga lahko spomnite kot trenerja Hamburga v sezoni 2022/23. "Žiga je klasični center, ki je v karieri igral proti mnogim odličnim igralcem in ima ogromno izkušenj. Je visok, močan in ga je težko premakniti. Poleg tega je Žiga zelo delaven, pravi profesionalec, ki nam bo prinesel potrebno višino in moč tako v napadu kot v obrambi," je prihod Dimca najavil trener Korner.

Za Dimca je tajvanski klub njegov 12. v karieri. Ob domačem Zlatorogu (2010-14) je najdlje igral za Krko (2015-18), po odhodu iz Novega mesta pa se praktično nikjer ni zadržal dlje kot eno sezono, če odštejemo Olimpijo, ki jo je v drugem letu pogodbe leta 2021 zapustil že na začetku decembra.