© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.06.2024 03:33:16

Drama v Bostonu! Dallas je imel priložnost za preobrat, kar se je zgodilo v zadnjih sekundah pa ... (video)

Profimedia

Boston je gostil še drugo tekmo finala lige NBA z Dallasom in še drugič zmagal.

Slovenski ljubitelji košarke so po poraz Dallasa na prvi tekmi že komaj čakali na nadaljevanje serije z Luko Dončićem v glavni vlogi. Slovenski zvezdnik je bil v svoji ekipi praktično edini, ki ob porazu na prvi tekmi ni razočaral, a košarka je pač ekipni šport in sam ni mogel premagati izjemno razpoložene in kakovostne ekipe Bostona. V pričakovanju druge tekme je bilo, kljub visokemu porazu na prvi tekmi, vzdušje v taboru Dallasa pozitivno, nihče ni povzročal panike, praktično nemogoče je bilo pričakovati, da bi Dallas še enkrat odigral tako slabo in razglašeno.

To so pokazali že od prve minute druge tekme, ko so v dvoboj vstopili veliko bolj odločno. Po štirih minutah tekme je Dallas bodil s 7 točkami prednosti, kar je bila največja prednost Dallasa na tej finalni tekmi. Dončić je bil zelo vroč in ni bilo meta, ki ga ne bi mogel zadeti, že v prvi četrtini je tekmecem nasul 13 točk. Na drugi strani je Boston veliko slabše metal za tri, šele ob koncu prve četrtine so zadeli svojo prvo trojko za zaostanek s 25:28 po prvi četrtini. Zelo hitro v drugi četrtini je Dončić izkoristil trenutek, da je bil vroč in Dallas popeljal v vodstvo s 6 točkami, a Boston je vrnil udarec in nanizal 9 zaporednih točk za vodstvo. Boston je ob polčasu vodil s 54:51, črna pika Dallasa pa so bili prav gotovo prosti meti: medtem, ko so Kelti zadeli vse, je bil met Dallasa manj kot 50-odstoten.

V nadaljevanju pa se je Dallas znašel v velikih težavah. Še enkrat več je Dončić igral bolj ali manj sam, ni imel pomoči Kyrieja Irvinga, ki je grešil kot po tekočem traku, na drugi strani pa je bil Boston na krilih navijačev vedno bolj samozavesten in slabe 3 minute pred koncem tretje četrtine je bila prednost domačih že velikih in nevarnih 12 točk. Dallas se je do konca četrtine uspel približati, nato pa je sledil hladen tuš, ko je Pritchard ob zvoku sirene z velike razdalje zadel za 3. 

Dallas kljub številnim poskusom ni našel priključka k Bostonu oziroma je ta našel odgovor na vse poskuse Teksašanov. Slabih pet minut pred koncem tekme so domači vodili za 8 točk., prednost pa je še povišal Jaylen Brown s trojko v pravem trenutku. V naslednjem napadu je za 3 poskušal tudi Irving, a zgrešil, Boston pa je odgovoril s še eno trojko in namesto, da bi se Dallas približal, je Boston kar naenkrat povedel za 14 točk . Dobro minuto pred koncem so se gostje po košu in prostem metu Dončića uspeli približati na 5, imeli tudi napad za zmanjšanje zaostanka, a je poskus P.J. Washingtona blokirala odlična White in Brown, ta poteza je najverjetneje odločila zmagovalca, Boston je slavil s 105:98 in povedel z 2:0 v seriji. Dončić je tekmo končal s trojnim dvojčkom: 32 točk, 11 skokov in 11 asistenc.