© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.05.2024 07:51:07

Irvingove besede o Luki Dončiću osupnejo: Je kot plišasti medvedek, ki ...

Košarkarji Dallasa so se drugič v zadnjih treh letih uvrstili v konferenčni finale. To so si priigrali po zmagi s 117:116 nad Oklahomo, v seriji so slavili s 4:2.

Med najzaslužnejšimi za zmago Dallasa sta bila prva zvezdnika Luka Dončić in Kyrie Irving, ki sta na šesti tekmi res blestela. Sicer pa je bila tokrat zmaga Dallasa tako kot že ničkolikokrat v tej seriji rezultat ekipnega dela, garanja v obrambi. Po tekmi sta imela Dončić in Irving skupaj novinarsko konferenco, med katerim je Irving z zanimivimi besedami govoril o slovenskem zvezdniku.

"Mislim, da me je ta fant zraven mene spodbudil, da delam na svoji igri in se razvijal v mladega vodjo. Mislim, da je beseda, s katero se oba strinjava, zrelost. Ko sem prišel v Dallas, sem se soočal z marsičem, a so me sprejeli odprtih rok. Vedel sem, da bom prej ali slej dosegel, da se bo Luka odprl. Ta fant je veliki plišasti medvedek izven parketa, pravi tekmovalec. Lahko samo sedem in občudujem njegov talent. Uživam ga gledati v vlogi očeta, uživam gledati, kako se razvija kot oseba, nato pa se tudi košarkarske stvari postavijo na svoje mesto. Zelo dobra oseba, zelo dober mladi fant," je povedal Irving.