© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.01.2024 16:44:38

Kakšen šef! Kar bo Cuban naredil zaposlenim po prodaji Mavericksov, je šokiralo vse!

Profi

Tako to pač gre v organizacijah, kjer imajo vodilni posluh za vse, ki so odgovorni za njihov uspeh.

Stari slovenski znanec in prijatelj Mark Cuban je dokončal prodajo večinskega deleža Dallas Mavericks kupcem iz Las Vegasa. Cuban seveda ostaja v klubu in bo imel še vedno popolno besedo in popolno oblast na vsemi odločitvami, neposredno povezanimi s košarkarsko ekipo. Poslovni del franšize pa bodo vodili novi lastniki, ki med drugim načrtujejo hotele in igralnice v Dallasu skupaj z novo dvorano. Cuban bo tako ostal popoln šef le še vsem okrog košarkarske ekipe, a ostale bo pustil v dobrih rokah. 

Ne samo s številnimi v pogodbe vključenimi varovalkami, temveč tudi s finančno zahvalo ob slovesu z mesta večinskega lastnika. Vse zaposlene v organizaciji Dallas Mavericsk je namreč po poročanju ameriških medijev z elektronskim sporočilom obvestil, da bo mednje razdelil 35 milijonov dolarjev. Da, prav ste prebrali, 35 milijonov dolarjev nagrade za zvestobo, lojalnost in dobro delo. Vsekakor čudovito slovo šefa, ki je že tako ali tako več kot dve desetletji veljal za enega najboljših v ZDA. 

Naj vam pomagamo z izračunom - če bo delitev povsem enakopravna, bo vsak od 588 zaposlenih prejel 60.000 dolarjev bonusa k svoji že tako ali tako odlični (za ameriške, kaj šele za slovenske razmere) plači. Ni slabo, kajneda?