© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.09.2023 12:10:41

Luka provokator! Tobey debitiral v dresu 'Dončićeve' Zvezde in razkril, kaj mu je rekel slovenski as!

Profimedia

Slovenski košarkarski reprezentant Mike Tobey je debitiral v dresu Crvene zvezde.

Ameriški košarkar s slovenskim potnim listom je debitiral v dresu Crvene zvezde. V Beograd se je preselil iz vrst Barcelone, kjer je igral v lanski sezoni, njegovo selitev pa je z velikim zanimanjem spremljal tudi Luka Dončić.

Prvi slovenski zvezdnik je seveda podal svoje mnenje o izbiri kluba reprezentančnega soigralca, to pa mu je povedal kar na zboru slovenske reprezentance, ki se je poleti pripravljala na svetovno prvenstvo.

Dončić je v preteklosti igral za Real Madrid, torej velikega rivala španske Barcelone, že od majhnih nog pa navija za Crveno zvezdo. "O tem sva se pogovarjala v Sloveniji in mi je rekel, da sem izbral precej boljši klub kot pa v lanski sezoni," je srbskim medijem z nasmeškom na ustih razlagal Tobey, ki bo potreboval še nekaj treningov, da se bo popolnoma prilagodil igri svojega novega kluba.

Na pripravah na Cipru je na prvi tekmi proti Maccabiju dosegel 4 točke, naslednji dan je bil precej bolj razpoložen in Žalgirisu nasul 18 točk. Zvezda je sicer obe tekmi izgubila.