© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.02.2023 06:40:01

Vlaaaaatko! Čančarjeva nora blokada je zažgala svetovni splet! (video)

Profimedia

Denver do nove zmage, Chicago pa do poraza.

Denver je tokrat gostoval na Floridi in na krilih 27 točk dvakratnega najkoristnejšega igralca (MVP) lige Nikole Jokića premagal Miami Heat s 112:108. Michael Porter mlajši je k zmagi dodal 17 točk, Bruce Brown 16, Jeff Green 12, še trojica košarkarjev, med katerimi je bil tudi Čančar, pa je prispevala po deset točk. Čančar je tekmo proti vročici začel v prvi peterki in v 28 minutah na parketu dodal še pet skokov, šest podaj ter po eno blokado in ukradeno žogo. Prav njegova atraktivna blokada pa je 'zažgala' svetovni splet in še enkrat več je dokazal, da v tem elementu res blesti.  

Brez zmage pa so še četrtič zaporedoma ostali Chicago Bulls Gorana Dragića, ki so tokrat doma z 91:100 klonili proti Orlando Magic. Pri gostih so se izkazali Paolo Banchero z 22, ter Franz Wagner in Markelle Fultz s po 18 točkami.

Prvi strelec bikov je bil Zach LaVine s 26 točkami, Dragić pa je v 11 minutah zbral dve točki in eno podajo ter izgubil dve žogi. Biki so ta čas v spodnjem delu lestvice vzhodne konference na 11. mestu.