© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.01.2023 09:57:46

O Dončiću vse govorijo kot o kandidatu za MVP, Luka pa je s svojim odgovorom vse pustil odprtih ust!

Profimedia

Dallas je prišel do svoje sedme zaporedne zmage.

Košarkarji Dallasa na čelu z Luko Dončićem se ne ustavljajo. Zmaga nad Houstonom s 111:106 je bila že njihova sedma zaporedna. Dončić je v 41:14 minute na parketu iz igre zadel deset od 26 metov, od tega le enega za tri točke (1/9), zelo natančen pa je bil s črte prostih metov. Zadel je 18 od 22 poskusov. V statistiko je vpisal še 12 skokov, 8 podaj in eno ukradeno ob štirih izgubljenih žogah.

V prvem delu 23-letni Slovenec ni blestel in to tudi priznal po tekmi. "Nisem bil posebej zaskrbljen po prvem polčasu, vedel sem, da moram biti v nadaljevanju bolj agresiven. To mi je tudi uspelo, v prvem delu sem bil pasiven, kar ni bilo dobro za našo ekipo," je dejal po obračunu. V drugem polčasu je dosegel 29 od skupno 39 točk.

Na zadnjih šestih tekmah je vselej presegel mejo 32 točk, trikrat v tem času pa tudi petdesetico. "Vedno je lepo zmagovati. Energija v slačilnici je izjemna, ampak želimo si še več kot teh sedem zaporednih zmag. Danes smo igrali slabo, a velikim ekipam uspejo povratki in zmage na takšnih tekmah," je še dodal Ljubljančan.

Na novinarski konferenci je spregovoril tudi o dejstvu, da ga mnogi že zdaj uvrščajo na vrh seznama kandidatov za naziv najkoristnejšega igralca lige: "Kot sem že večkrat poudaril, me posamične nagrade ne veselijo toliko kot zmage moštva. Tokrat nam je uspelo preobrniti potek dvoboja, naslednjič pa znamo biti za slabši vstop v tekmo kaznovani s porazom. Ko ekipa igra dobro, sem tudi jaz zelo zadovoljen."