© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.12.2022 05:43:04

Po epskem polomu se je Luka Dončić zelo razjezil: glejte to predstavo za zgodovino! (video)

Profimedia

Dallas je po polomu s Chicagom prišel do zmage.

Slovenski ljubitelji košarke so bili razočarani, ko so v noči na nedeljo ostali brez dvoboja Luke Dončića in Gorana Dragića. Zvezdnik Dallasa je namreč na tej tekmi dobil nekaj počitka, še enkrat več pa je postalo jasno, da je Dallas brez Slovenca povsem nemočen.

Dončić se je proti Oklahomi vrnil na parket in postavil stvari na svoje mesto. Dallas je prišel do zmage s 121:114, slovenski zvezdnik pa je dosegel 38 točk, 11 skokov in 8 asistenc. Ob tem dosežku pa se je Luka vpisal v zgodovino: že na svoji 34. zaporedni tekmi je namreč presegel mejo 20 doseženih točk in izenačil najdaljši niz v zgodovini Dallasa. Ta mejnik je na 34 zaporednih tekmah uspel doseči le še Mark Aguirre v sezoni 1983/84.

Dallas je tokrat zahvaljujoč izjemni drugi četrtini ob polčasu prišel do prednosti 66:52, te prednosti pa do konca tekme kljub 'grožnjam' Oklahome na krilih Shaija Gilgeousa-Alexandra ni uspel izpustiti iz rok. Pri Dallasu sta se izkazala še Spencer Dinwiddie, medtem ko je pri Oklahomi še enkrat več izstopal Gilgeous-Alexander z 42 točkami.

Ekipa Luke Dončića ima zdaj 14 zmag in 13 porazov ter je trenutno na 8. mestu zahodne konference.