© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.10.2022 06:19:17

Drama vseh dram! Nor zaključek Dallasa in New Orleansa, Dončić je metal za zmago in ... (video)

Profimedia

Dallas je moral na svoji tretji tekmi v novi sezoni priznati premoč New Orleansu.

V noči na sredo so se košarkarji Dallasa v gosteh pomerili z New Orleansom. Dvoboj je bil izenačen od samega začetka, pravo dramo pa smo spremljali v zadnjih minutah tekme. Tri minute pred koncem so gostje zaostanek zmanjšali na 2 točki (107:109), nato je Dallas zadeval le še prek Dončića. Šele dve minuti in pol pozneje je Slovenec zadel za 109:112, štiri sekunde pred koncem je položil za 111:112, po enem uspešnem prostem metu gostiteljev pa je imel Dallas na voljo še 3 sekunde časa do konca tekme. Žogo so spravili do Dončića, ki pa je iz težkega položaja zadel le obroč koša.

Dončić je bil na koncu s 37 točkami prvi strelec tekme, tem pa je dodal še 11 skokov in 7 podaj.

"Verjetno bi moral bolje nameriti, a je v redu," je po tekmi dejal Dončić, ki je sicer tokrat zgrešil 11 od 13 metov za tri točke, in dodal: "Težko je z le dvema sekundama narediti polaganje ... Zato sem se odločil za strel z razdalje."

Spencer Dinwiddie je za teksaško ekipo dodal 24 točk, nekdanji pelikan Christian Wood pa 23. Po tekmi je Wood priznal, da so Teksašani podcenjevali tekmeca: "Prehitro se nam je zdelo, da imamo zmago v žepu, da se tekmec ne more vrniti."

Dallas je na 12 medsebojnih obračunih komaj drugič izgubil proti New Orleansu. Naslednja tekma v prvenstvu NBA ga čaka v četrtek, ko bo gostoval pri Brooklynu.