© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
17.07.2022 20:09:40

Srb trdi: Jaz sem odpeljal Dončića v Real, a potem nisem dobil nič denarja!

alesfevzer.com

Luka Dončić je zelo mlad odšel v Madrid.

Srbski Kurir je objavil pogovor z Mirkom Milićevićem, nekdanjim odličnim srbskim košarkarjem, ki se ga nekoliko starejši ljubitelji košarke gotovo spomnijo iz dresov Crvene zvezde in Cibone. Po koncu kariere se ukvarja (tudi) z menedžerskimi posli.

In tako je pred leti na priporočilo nogometnega agenta Peđe Jovićevića prišel tudi do Luke Dončića. Zanj je tako, še preden ga je sploh videl igrati, uredil obisk v Galatasarayu. Ko ga je tam videl na delu, skoraj ni mogel verjeti svojim očem in očetu Saši Dončiću je, kot je povedal za Kurir, takoj dejal: "Samo, da ga Turki ne vzamejo, takoj ga peljem v Real, saj je igralec za velik klub."

Turki ga res niso vzeli, Milićević pa je poklical Alberta Herrerosa v Real in se dogovoril za prihod v Madrid. Ko je nekdanji španski reprezentant Herreros videl Dončića, je po pripovedovanju Milićevića dejal: "Mati moja, kaj je to?!" Dončić je prišel v Real, ostalo je zgodovina.

Milićević je bil Dončićev zastopnik še nekaj let, štiri mesece pred izpolnjenim 18. letom slovenskega čudežnega dečka pa je prišlo do spremembe. "Takrat ga je prevzela druga agencija. O tem je odločala Lukova mama, ne oče Saša. Nisem se mešal v to in spoštujem njeno odločitev, čeprav sem sam največ izgubil, saj nisem dobil nič. Dobil sem samo nekaj na začetku, a drobiž v primerjavi s tem, kar se je zgodilo pozneje," je povedal za Kurir in seveda mislil na provizije, ki pripadajo agentom ob prestopih igralcev.