© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.04.2022 06:22:46

ZVERINA! Kako mu to uspe?! Dončić blestel kljub katastrofalnemu metu, Dallas na pragu 3. mesta! (video)

Profimedia

Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je slovenski košarkar Luka Dončić, so pred začetkom končnice severnoameriške lige NBA v dobri formi. Tokrat so na gostovanju pri Detroit Pistons zmagali s 131:113, Dončić pa je k zmagi prispeval 26 točk, osem skokov in 14 podaj. Brooklyn Nets Gorana Dragića so dobili mestni derbi, a je Dragić še na bolniški.

Poleg Dončića, ki je za tri točke zadel zgolj dva od 11 metov, zgrešil pa tudi pet prostih metov, se je proti Detroitu izkazal tudi Jalen Brunson, ki je k zmagi - to je bila za Dallas 50. zmaga v sezoni, s katero so se približali tretjemu mestu v zahodni konferenci - dodal 24 točk in šest skokov.

Prvi strelec domače ekipe je bil Cade Cunningham s 25 točkami, sedmimi skoki in devetimi podajami.

V newyorškem dvoboju med Knicks in Brooklyn Nets je blestel Kevin Durant, ki je v slovitem Madison Square Gardenu s trojnim dvojčkom (32 točk, 10 skokov, 11 podaj) popeljal Nets do zmage s 110:98.

Dragić svoji ekipi, ki se bori za čim boljši položaj v dodatnih kvalifikacijah za končnico, tudi tokrat še ni mogel pomagati, saj ima covid-19 in je še na bolniški. Za zdaj je izpustil tri tekme. Trener Steve Nash je povedal, da se Dragić počuti bolje, a je še vedno v ATlanti, kjer je zbolel.