© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.12.2021 09:41:09

HUDE KRITIKE na račun Luke Dončića: Ni napredoval, ostaja nezanesljiv, še vedno je ...

Profimedia

To pa so hude kritike.

Luka Dončić je eden najboljših košarkarjev na svetu. Individualne lovorike se nanj kar lepijo, bil je MVP Eurolige, bil je MVP final 4 tega tekmovanja, bil je MVP španske lige, v svoji prvi sezoni v ligi NBA je pobral nagrado za najboljšega novinca lige, dvakrat je bil na All-Starju, dvakrat je bil tudi izbran v najboljšo peterko lige NBA ... 

A še vedno se najdejo ljudje, ki Luko Dončića kritizirajo. In z zelo hudimi kritikami se je zdaj nanj spravil Kevin O'Connor, soustanovitelj The Ringerja. "Dončić je fenomenalen talent. Brez dvoma gre za top 10 košarkarja, ki bo nekoč postal član hiše slavnih, tudi če ne izboljša niti ene stvari. Luka je generacijski talent. A ni generacijski delavec," je začel O'Connor. 

In nadaljeval v ostrem slogu: "Fizično ni napredoval, odkar je kot 19-letnik vstopil v ligo NBA. Njegova igra je zelo podobna tisti iz druge sezone, ko je osvojil četrto mesto v glasovanju za MVP. Ostaja nezanesljiv pri metu za tri točke, ni mu uspelo zmanjšati števila izgubljenih žog. Še vedno je eden najbolj neaktivnih igralcev brez žoge. Na neki točki je napredoval v obrambi, toda letos je spet slabši. V športni ligi, kjer igralci v razvoj telesa in potencialov vlagajo nešteto ur in na milijone dolarjev, ali Luka res dela vse, kar je v njegovi moči?"