© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.05.2021 07:13:04

LUKAAAAA, ti si resnično NOR! Kar je Dončić naredil sredi Los Angelesa, je osupnilo VSE! (video)

Profimedia

Luka Dončić je z novo izjemno predstavo tudi na drugi tekmi pokopal Los Angeles Clippers. Dallas zdaj pred selitvijo serije v domačo dvorano vodi že z 2:0 in je na izjemni poti, da se uvrsti v drugi krog končnice.

Za Luko Dončićem je nova odlična predstava v severnoameriški košarkarski ligi NBA v dresu Dallasa. Ekipa Dallas Mavericks je dobila tudi drugo tekmo prvega kroga končnice v gosteh, tokrat s 127:121. Dallas je v končnici proti Los Angeles Clippers povedel z 2:0 v zmagah. Dončić je imel na svojem računu 39 točk, sedem skokov in sedem podaj. Slovenski zvezdnik je bil v prvem polčasu tisti, ki je držal korak z odličnim Kawhijem Leonardom, ki je že v prvem polčasu dosegel 30 točk, Dončić pa 23. Ekipi sta bili po dveh četrtinah izenačeni, domačini so imeli minimalno vodstvo s 73:71.

Takoj na začetku drugega polčasa pa sta zablestela tudi Tim Hardaway ml. in Kristaps Porzingis s tremi točkami in Dallas je hitro povedel, najvišja prednost gostov pa je bila 13 točk. Clippersi so se po nekaj neuspešnih akcijah in zgrešenih metih v končnici približali na štiri točke zaostanka, vse upe Clippersov pa je s trojko razblinil Hardaway ml., ki je bil ob koncu drugi najučinkovitejši strelec z 28 točkami. Pri Clippersih je bil najboljši Leonard z 41 točkami. 

Naslednji tekmi prvega kroga končnice bosta v Dallasu. V drugi krog končnice zahodne konference bo napredovala tista ekipa, ki bo prva osvojila štiri zmage.

Izpeljali so še dve tekmi. Košarkarji Los Angeles Lakers so s 109:102 premagali Phoenix Suns. Ekipi sta izenačeni z 1:1 v zmagah.

Košarkarji Brooklyn Nets so v prvem krogu končnice povedli z 2:0 v zmagah proti Boston Celtics. Brooklyn je drugo tekmo dobil s 130:108.