© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.05.2021 14:54:15

Uf, REZERVIRAJTE SI sobotni večer! FANTASTIČNA novica za slovenske KOŠARKARSKE NAVDUŠENCE! Dončić in Dragić bosta ...

Reuters

Vikend prinaša prve obračune v končnici lige NBA.

Skrajšan redni del najmočnejše košarkarske lige na svetu je končan. Ekipe, ki so bile na robu uvrstitve v končnico se trenutno v novem 'play-in' turnirju borijo še za zadnje vstopnice, vikend pa že prinaša prve obračune uvodnih serij v končnici.
To pomeni, da bodo v soboto in nedeljo na delu tudi vsi trije Slovenci, ki so se s svojimi ekipami že uvrstili med najboljših 16. In slovenski košarkarski navdušenci bi težko prosili za bolj prijazen razpored.

Miami Gorana Dragića se bo v ponovitvi lanskega konferenčnega polfinala z Milwaukeejem udaril že v soboto v idealnem terminu; prva tekma bo na sporedu ob 20. uri. Druga tekma sobotnega razporeda pa pripada Luki Dončiću in vročemu spopadu Dallasa z Los Angeles Clippersi, tudi to je ponovitev lanskega prvega kroga končnice, tekma bo ob 22.30. Tretji Slovenec Vlatko Čančar bo na delu v zgodnjih nedeljskih urah, Denver se bo s Portlandom udaril ob 4.30.
Predvsem prvi dve tekmi bosta torej odigrani v 'prime time' evropskem terminu in težko bi bilo pričakovati, da se bo takšna priložnost za kvaliteten spanec v času letošnje končnice za Slovence ponovila še kdaj.

Milwaukee - Miami v soboto ob 20. uri
LA Clippers - Dallas v soboto ob 22.30
Denver - Portland v nedeljo ob 4.30