© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.04.2021 07:19:09

LUKAAAA! Ta fant je resnično NOR! Poglejte to noro TROJKO, s katero je dokončno uničil PRVAKE NBA! (video)

Profimedia

Dallas je še drugič v treh dneh prišel do zmage nad Los Angeles Lakers.

Ekipa Dallasa je tudi tokrat premagala Los Angeles Lakerse, ki so še vedno brez poškodovanega LeBrona Jamesa. Tokrat je bil Dallas v domači dvorani boljši s 108:93. Luka Dončić je za zmagovite gostitelje dosegel dvojni dvojček z 18 točkami in 13 podajami, imel pa je še osem skokov.

Štirikrat je podal v zadnji četrtini Dwightu Powllu, ta je 12 od svojih 25 točk zadel v tem delu igre, ki so ga domači dobili z 29:14. S tem so Mavericksi nadoknadili 17 točk zaostanka po uvodnem delu dvoboja in s tretjo zmago po vrsti prišli na šesto mesto na zahodnem delu lige, ki kot zadnje še neposredno vodi v končnico. Dončić, ki je igral 39 minut, je imel najboljši statistični učinek na tekmi (+26). Lakersi so tokrat ubrali taktiko podvajanja nad Dončićem, zato je imel Slovenec še težje delo, a se je v najtežjih trenutkih izkazal s številnimi asistencami. 

Med drugim pa je z noro trojko v zadnjih minutah tekme tudi dokončno zapečatil usodo Jezernikov. Powell je bil sicer najboljši posameznik Dallasa s 25 točkami, blestel je tudi Dorian Finney Smith z 20, v kadru pa še vedno ni bilo Kristapsa Porzingisa, ki si je na zadnji tekmi zvil gleženj.