© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.03.2021 09:31:12

Miami kraljuje na Floridi, vročica ne pojenja: 11 točk Dragića, Butler se je vrnil v velikem slogu

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je Dallas končal niz štirih zaporednih zmag. S 116:108 ga je premagala Oklahoma, slovenski zvezdnik Luka Dončić tokrat zaradi poškodbe gležnja ni igral, trener mu je namenil počitek. Lanski finalisti, košarkarji Miamija, so zabeležili 19. zmago v sezoni, na domačem igrišču so s 111:103 premagali Orlando.

Miami je bil na floridskem derbiju boljši od Orlanda, z zmago pa se je prvič to sezono povzpel nad 50 odstotkov (19-18). Slovenski branilec Goran Dragić je v slabih 26 minutah na igrišču za Miami dosegel 11 točk, v statistiko pa vpisal še tri skoke in pet asistenc.

Najboljši strelec Vročice je bil povratnik po poškodbi Jimmy Butler, dosegel je 27 točk in 11 podaj, Kelly Olynyk je dodal 20 točk, Vročica pa je zmagala še osmič na zadnjih devetih tekmah.

"To je bil naš glavni cilj zadnjih nekaj tednov. Manjša ovira. Nekaj, za kar smo si res prizadevali," je po tekmi dejal trener Vročice Erik Spoelstra.

Prvi strelec Orlanda, ki je izgubil še pesto tekmo v nizu, je bil Nikola Vučević s 24 točkami in 17 skoki.

To je bila prva tekma Miamija, odkar je moštvo zaradi antisemitskih izjav za nedoločen čas suspendiralo centra Meyersa Leonarda, liga NBA pa mu je naložila najvišjo možno kazen: 50.000 dolarjev (41.761 evrov).

Leonard se je posnel v govoru, v katerem naj bi uporabljal besede, ki žalijo Žide. Košarkarju, ki je letos odigral le tri tekme, preostale pa zamudil zaradi operacije rame, ni pomagalo niti opravičilo, v katerem je navedel, da ni vedel, kaj določene besede pomenijo.

Naslednja tekma Vročico čaka v petek, ko bo gostovala pri Chicago Bulls.

Košarkarji Dallasa pa so tokrat gostovali v Oklahoma Cityju in proti domači ekipi izgubili brez prvih zvezdnikov ekipe, Dončića in Kristapsa Porzingisa, ki jima je trener Rick Carlisle namenil počitek. Pri Slovencu je bil razlog zanj poškodba desnega gležnja, pri Latvijcu pa poškodba desnega kolena.

Kyrie Irving je za Brooklyn Nets proti Boston Celtics dosegel 40 točk, Mrežice pa so zmagale s 121:109. Kevin Durant je za Brooklyn zaradi poškodbe izpustil še deseto zaporedno tekmo, James Harden pa je na začetku tekme izgubljal žoge, zato je Irving prevzel taktirko v drugi četrtini in pred 1300 gledalci v dvorani Barclays Center popeljal Brooklyn do zmage proti svoji nekdanji ekipi.

"Res smo odporna ekipa. Vsakič znova gre za skupen napor. Drug drugemu krijemo hrbet. Imamo veliko kakovosti v napadu, a dobra obramba je tista, ki nam ta čas prinaša uspehe," je po zmagi dejal Irving.

V Milwaukeeju je blestel najkoristnejši igralec (MVP) tekme zvezd Giannis Antetokounmpo, ki je s 24 točkami ter po desetimi skoki in podajami popeljal Bucks do zmage s 134:101 nad New York Knicks. Antetokounmpo je iz igre zadel osem od 12 metov ter vseh sedem prostih metov.

Kawhi Leonard in Paul George sta v Los Angelesu skupaj zbrala 45 točk, LA Clippers pa so na prvi tekmi za obe ekipi po premoru za All-Star s 130:104 zanesljivo ugnali Golden State Warriors in prekinili črn niz treh zaporednih porazov.