© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.02.2021 06:50:26

Nora noč za DONČIĆA! Končnica ni bila za tiste s slabim srcem, njegova reakcija ob koncu pove VSE! (video)

Profimedia

Dallas je prišel do nove zmage.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je uprizoril novo izjemno predstavo. Zadel je 28 točk ter dosegel 10 podaj in 10 skokov za zmago Dallas Mavericks, ki so za točko s 118:117 premagali Atlanta Hawks. Dončić je vpisal svoj sedmi statistični trojni dvojček, triple-double, v sezoni 2020/21. S sedmimi trojnimi dvojčki je vodilni košarkar v ligi NBA v tej statistični rubriki.

Tekma, v kateri je bil v središču pozornosti dvoboj Dončića in Traeja Younga, je bila izjemno napeta in izenačena, saj si do konca druge četrtine nobena ekipa ni priigrala več kot šest točk prednosti. V nadaljevanju so nato na krilih Johna Collinsa in Younga povedli za 13 točk, Dallas pa je v igri držal prav Luka Dončić. A domačini so se močno približali šele, ko je v zadnji četrtini v igro vstopil Timmy Hardaway Jr., ki je bil eden od mož preobrata. Z njim na parketu je Dallas povedel za 6 točk (107:101), sledila pa je nora končnica. Atlanta se je po nori trojki Traeja Younga približala na točko zaostanka (117:118) in pri tem imela kar dva napada za zmago. Najprej je bil nenatančen Kevin Huerter, na drugi strani je po Dončićevi asistenci za tri zgrešil Jalen Brunson, tako da je Atlanta slabih pet sekund pred koncem napadala za zmago. A Dallas je tokrat v obrambi zaigral zbrano, Danilo Gallinari pa je zgrešil met. Žogo je ob zvoku sirene v roke dobil Dončić, ki mu je vidno odleglo ob tretji zaporedni zmagi.

Kot zanimivost: Dallas v nadaljevanju čakajo še tri zaporedne domače tekme, in sicer z New Orleansom, Portlandom in Detroitom.