© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.12.2020 23:35:36

ZGODOVINSKO! Neverjetno, kaj je USPELO DONČIĆU na poti do veličastne zmage V LOS ANGELESU!

Resnično neverjetno gostovanje Dallasa pri Los Angeles Clippersih, neverjetna zmaga z izidom 124:73 in še bolj neverjeten, rekorden prvi polčas.

Po zelo bolečem božičnem porazu proti Lakersom nocoj Dallas igra proti Los Angeles Clippersom, odigral pa je neverjeten, epski, zgodovinski prvi polčas. Začelo se je že v prvi četrtini, nato le stopnjevalo. Na neki točki je Dallas vodil s 65:20, torej z nečloveškimi 45 točkami razlike. Resda zaradi šivov na prejšnji tekmi ni zaigral Kawhi Leonard, toda vseeno. Dogajalo se je nekaj, česar ni pričakoval prav nihče in kar se je po prvem polčasu končalo z norim izidom 77:27. Da, s +50! 

To je bilo najvišje vodstvo ob polčasu v zgodovini lige NBA in ta podatek je seveda takoj preplavil tako ameriško kot svetovno javnost. Pa tudi to, kakšen je bil Dončićev prispevek pri pohodu do tega dosežka. Luka je po boleči izkušnji proti Lakersom v prvi četrtini obračuna s Clippersi potrgal. 13 točk, 6 skokov in 4 asistence na poti do veličastnega vodstva, ki se je nato ves čas povečevalo in zaradi katerega je Dončić v igro vstopil le še čisto na koncu druge četrtine, prvih njenih osem minut se je zabaval na klopi.

Seveda pa je velikansko vodstvo zaznamovalo tudi njegov nadaljnji nastop. Odigral je le še del tretje četrtine, a vseeno v le 26 minutah zbral 24 točk, 9 skokov in 8 asistenc ter za las zaostal za svojim prvim letošnjim trojnim dvojčkom. Ki bi ga zagotovo dosegel, če bi le odigral še kakšno minuto. A bolj pomembno je, kakšen vtis so po kar ostrih kritikah po uvodnih dveh porazih pustili Mavericksi. Zgodovinski v prvem polčasu in nič kaj dosti slabši na poti do končne visoke zmage. Za 51 točk.