© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.11.2020 14:57:02

Dallas se bo odločal (in se odločil) o USODI Luke DONČIĆA, to je VROČ DATUM, ko bo jasno vse!

Reuters

Upravni odbor severnoameriške košarkarske lige NBA je potrdil načrte za prihajajočo sezono in potrdil, da se bo nova sezona začela 22. decembra, so sporočili iz najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu.

Že prej sta takšen dogovor sprejela vodstvo lige ter združenje igralcev NBPA, zdaj pa je dogovor dobil še zeleno luč upravnega odbora. Zaradi koronavirusne pandemije bo sezona krajša in bo imela 72 namesto običajnih 82 tekem. Že prihodnji teden, 18. novembra, bo v ligi NBA potekal nabor. Za zdaj še ni znano, kdaj natančno se bo prvenstvo NBA končalo, vendar je načrt takšen, da bo prvak 2021 znan še pred poletnimi olimpijskimi igrami v Tokiu.

Že 20. novembra pa se bodo lahko prosti igralci začeli pogovarjati s klubi. Dallas ima štiri takšne košarkarje - J.J. Barea, Trey Burke, Courtney Lee in Michael Kidd-Gilchrist. Prav tako pa se bodo morali odločiti o 'usodi' Luke Dončića, in sicer ali ga bodo 'obdržali' še četrto leto njegove 'rookie' pogodbe. In seveda ta odločitev za Dallas ne bo niti malo težka ...