© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.08.2020 07:57:01

VELIKAN! O tistih, katerih imen ne slišite velikokrat ... Dončićeve besede po tekmi ODMEVAJO!

Reuters

Izjemni Luka Dončić po tekmi z Los Angeles Clippersi ni skrival navdušenja.

Slovenski čudežni deček je udaril z vso silo. Kljub načetemu gležnju je bil prvo ime večera, na tekmi proti Clippersom dosegel zmagoviti koš in na koncu v statistiko vpisal rekordnih 43 točk, tem pa dodal še 17 skokov in 13 podaj.

"Trenutno je veliko občutkov," je po takoj tekmi dejal slovenski košarkar in nadaljeval: "Imamo izjemno skupino fantov. Vem, da so LA Clippers ena najboljših ekip lige. A pokazali smo srce, pokazali smo, da se znamo boriti in da znamo tudi zmagati, ko je treba."

Tekmecem ni preostalo drugega, kot da se sklonjenih glav odpravijo v slačilnico. Še devet sekund pred piskom sirene so slavili trojko Marcusa Morrisa starejšega, ki jih je popeljala v vodstvo in povsem blizu zmage, a je imel Slovenec svoje načrte.

Po tekmi je Dončić pohvalil tudi zdravniško osebje. "Mislim, da gre za občutke. Kot sem že dejal, za adrenalin. Zjutraj se nisem počutil dobro. A takoj, ko sem stopil na parket, sem vedel, da bo šlo. Soigralci so mi veliko pomagali, osebje, ljudje, katerih imen ne slišite velikokrat. Opravili so izjemno delo, ves dan so bili z mano. To je tudi njihova zmaga," je dejal Dončić o igranju s poškodovanim gležnjem.

Sprva je Dončić 50 sekund pred koncem izenačil na 130:130, nato zadel koš za vodstvo Dallasa 19 sekund pred koncem, za piko na i pa poskrbel še za odločilni koš večera, ko je s trojko z velike razdalje odločil srečanje.

"Ne znam vam opisati občutkov, ki sem jih imel, ko sem videl, da gre žoga v koš. Ko sem videl, kako celotna ekipa teče proti meni, je bil to eden najlepših občutkov, ki sem jih doživel kot igralec," je še dejal slovenski zvezdnik, lanski novinec leta, ki komaj drugo sezono nastopa onkraj luže.