© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
22.08.2020 06:00:44

ZGODOVINSKI REKORD Luke Dončića ob tekmi, na kateri je šlo VSE PO ZLU! (Video)

Reuters

Slaba tolažba za Luko ob zmagi LA Clippers nad Dallasom.

Ljubitelji ameriške košarkarske lige NBA so bili priča novi zmagi moštva iz Los Angelesa nad Dallasom, ki so v seriji na štiri zmage tako povedli z izzidom 2:1. To jim je uspelo po današnjem zmagoslavju z 130:122. Tekma, na kateri je šlo vse narobe za ljubitelji moštva Luke Dončića. Že v prvi četrtini je prej tehnično osebno napako. Povod za to je bil prepir z Montrezlom Harrellom, ko sta se petelina zapletla v besedni dvoboj, ki je pozneje trajal še vso tekmo. Luka ni imel svojega večera, kar se sliši precej čudno, ko izpostavimo, da mu je uspel zgodovinski, sploh prvi trojni dvojček za ekipo Dallas Mavericks v končnici. Zbral je 13 točk, 10 skokov in 10 podaj. v 29–ih minutah igre je zadel le štiri mete iz 14–ih poskusov. Tudi iz črte prostih metov je bil uspešen le štiri krat od desetih poizkusov.

Clippersi so vodili čez celotno srečanje, večinoma nad desetimi točkami prednosti. Sredi tretje četrtine je prišlo do poškodbe Slovenca, ki je odšepal iz igrišča. Prvi posnetki so nakazovali, da gre za resno poškodbo, a Luka se je, žilav kot je, vrnil ob začetku zadnjega dela igre. Žal ni dolgo zdržal in tekmo dokončno končal le po nekaj minutah. Za kako hudo poškodbo gležnja gre, še ni jasno. 

Pri zmagovalcih se je najbolj izkazal Kawhi Leonard z 36 točkami, za Dallas pa Kristaps Porzingis, ki je zabeležil 34 točk.

Tekmeca se znova srečata v nedeljo ob 21.30 uri.