© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.02.2020 11:22:36

Prepelič ZRUŠIL svoj Real, potem pa RAZKRIL svoje želje glede vrnitve v MADRID (video)

Nedeljska tekma španske lige med Realom in Joventutom je minila v znamenju slovenskega reprezentanta.

Klemen Prepelič je bil z 22 točkami najučinkovitejši na igrišču, obenem je bil najzaslužnejši za preobrat v zadnjih minutah in končno zmago svojega moštva. Joventut je tako na zahtevnem gostovanju prekinil serijo treh zaporednih porazov v ligi ACB.

Tekma je bila še posebej zanimiva zaradi vrnitve Prepeliča v svoj klub, še vedno je namreč član Reala, v letošnji sezoni pa je posojen v Badalono. Bistričan je v izdihljajih tekme dosegel sedem točk od desetih za svoj Joventut in utišal občinstvo v WiZink Centru.

"Veliko se pogovarjam z ljudmi iz Reala, a ne o svoji pogodbi. Gre za moje prijatelje, moje brate. Z njimi sem bil v prejšnji sezoni. Seveda bi se rad vrnil, ampak raje počakajmo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je španskim novinarjem po tekmi razlagal Prepelič. Jasno je, da je bil najbolj oblegan, bolj kot o zmagi Joventuta pa je moral odgovarjati na vprašanja o Realu. "Zame je igranje v Realovem dresu izpolnitev sanj. Že od otroških dni sem navijač tega kluba, zelo sem oboževal generacijo Roberta Carlosa. To so moji bratje, moji prijatelji. Nadvse se želim vrniti v prihodnji sezoni."

Kakšne pa so res njegove možnosti, da bi v ekipi Reala dobil še eno priložnost. Glede na to, da Jaycee Carroll bržčas igra svojo zadnjo sezono v Realu, bi lahko Prepelič zasedel njegovo mesto. Primerjava med igralcema je neizbežna. "Najprej naj povem, da si štejem v veliko čast, ker moje ime omenjajo ob njegovem. On je legenda Reala, zato moramo najprej počakati na njegovo odločitev," je še povedal Prepelič.