© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.01.2020 10:45:45

Dončić bo ŠE TRPEL: Zadnje novice iz Dallasa niso spodbudne, vrnitve še ni na vidiku!

Luka Dončić je moral na zadnjih tekmah vso odgovornost prevzeti na svoja ramena, očitno bo tako tudi na današnji.

Dallas je močno oslabljen. V letošnjem letu se je moral Luka Dončić znajti brez pomoči dveh pomembnih členov in članov udarne peterke, zaradi poškodbe sta zadnje tri tekme izpustila Kristaps Porzingis in Tim Hardaway Jr. V tem času je Dallas na treh tekmah dvakrat izgubil, že naslednja preizkušnja pa ga čaka danes ponoči po našem času.

Dallas bo gostil košarkarje Chicaga, zadnje informacije iz ZDA pa niso ravno spodbudne. Ekipa Luke Dončića se je že dan pred tekmo odločila, da Kristaps Porzingis zaradi bolečin v kolenu ne bo stopil na parket, kar povzroča kar nekaj skrbi. Takšne informacije dan pred tekmo po navadi nikoli niso dobre, z roba parketa pa bo dvoboj po vsej verjetnosti spremljal tudi Hardaway Jr., ki ga pesti poškodba stegenske mišice. Trener je dejal, da je slednji za zdaj vprašljiv, a to bržkone pomeni, da mu bodo namenili še vsaj eno tekmo počitka, s čimer se želijo izogniti nepotrebnemu tveganju in poslabšanju poškodbe. Dallas je trenutno na mestih, ki vodijo v končnico, redni del je še dolg, in čeprav je Dallas v zadnjih dneh nanizal kar nekaj porazov, razlogov za paniko še ni.

Njuna odsotnost pomeni, da bo moral Dončić še enkrat prevzeti odgovornost na svoja ramena, številni danes ponoči pričakujejo novo eksplozijo slovenskega zvezdnika.