© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2019 09:14:14

UAU, UAU, glejte TOLE! Kar so TOP AMERIŠKI NOVINARJI naredili Dončiću za božič, je NORO!

Kaj pomeni Luka Dončić? Mislite, da pretiravamo s poudarjanjem njegovega pomena? Premislite še enkrat.

Sloviti The Ahletic je za praznike naredil prav posebno raziskavo: tako, praznično, v duhu daril in obdarovanja. V primežu potrošniške mrzlice je ta vrhunska edicija želela vedeti, kdo je trenutno v ligi NBA tako zelo priljubljen, da bi ljudje zgolj za to, da bi ga videli igrati košarko, najrajši plačali denar in bili tudi pripravljeni porabiti največ denarja. Želeli so sestaviti tovrstno lestvico in priti do na tak način najbolj priljubljenega, najbolj denarja za vstopnico vrednega. 

The Athletic je sestavil žirijo 15 top ameriških novinarjev z letnimi akreditacijami za tekme lige NBA, 3 top skavtov v službi neimenovanih klubov in 3 top izvršnih direktorjev drugih, prav tako neimenovanih klubov. Najbolj imenitna žirija torej, predvsem pa ljudje, ki košarko gledajo non-stop in ki bi morali znati najbolje oceniti, za čigave predstave se najbolj izplača porabiti denar - bodisi za to, da obdariš sebe, bodisi za to, da z  vstopnico za tekmo v božičnem času obdariš najbližje. 

Vsak član žirije je lahko v povsem prostem glasovanju po lastni presoji razporedil največ pet (lahko pa tudi manj) igralcev, ki so najbolj vredni njihovega denarja. Med 21 člani žirije je največ, kar 19, na svoj seznam uvrstilo ... da, uganili ste, Luko Dončića. Pa tudi sicer je, kot piše The Athletic, Slovenec dobil največ točk in se uvrstil na prvo mesto - pred aktualnim MVP-jem Giannisom Antetokounmpom in legendarnim LeBronom Jamesom. 

No, morda vam je zdaj jasno še malce bolj. Pa vesel božič, Slovenija ...