© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.11.2019 11:00:15

Bo zaslužil MILIJARDO?! Dončić do rekorda v NOVI OBUTVI, Američani govorijo o novi pogodbi!

Reuters

Luki Dončiću se očitno nasmiha ena najvišjih sponzorskih pogodb v zgodovini ameriškega podjetja za športno opremo.

Za Luko Dončićem je še en sijajen večer. Pravzaprav zgodovinski večer, saj je postavil nov rekord po številu doseženih točk na eni tekmi v ligi NBA in prvič presegel mejo 40 točk. Na tekmi proti San Antoniu jih je dosegel 42, poleg tega pa je vknjižil še 12 podaj in 11 skokov, s čimer je postal celo drugi košarkar v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu, ki je pri svojih 20 letih zabeležil trojnega dvojčka z vsaj 40 doseženimi točkami.

Vse to pa mu je očitno uspelo z novo obutvijo. Slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa je namreč do zdaj igral v športnih čevljih proizvajalca Nike, tokrat pa je prvič zaigral v obutvi ameriškega proizvajalca športne opreme Under Armourja. Podjetje, ki je začelo obratovati pred 23 leti, se je na ameriškem trgu že dodobra uveljavilo, počasi mu to uspeva tudi v Evropi. Morda pa so v Dončiću videli idealno priložnost za veliki preboj na evropski trg, v javnosti pa so se po tekmi v Dallasu že pojavili namigi, da naj bi Američani Slovencu pripravljali megalomansko pogodbo.

Dončić ima pri izbiri sponzorja za obutev v tem trenutku zagotovo sladke skrbi, po nekaterih trditvah pa je najbližje podpisu pogodbe z Under Armourjem. V pripravi naj bi bila celo večletna pogodba, s katero bi lahko zaslužil celo milijardo dolarjev!

Do zdaj je peščica atletov podpisala podobno pogodbo, med njimi so Cristiano Ronaldo, LeBron James in Michael Jordan. Vsi so pogodbeno vezani z Nikejem, upokojeni košarkarski velikan pa odlično služi na račun svoje linije športnih izdelkov, ki nosijo njegov logotip in ime. Na leto naj bi s tega naslova v žep pospravil kar 124 milijonov dolarjev, medtem ko bosta Ronaldo in James od Nikeja v naslednji desetletjih zaslužila okoli 30 milijonov na leto. V podobni smeri razmišljajo pri Under Armourju, vse bolj vroči Dončić bo očitno kokoš, ki bo nosila zlata jajca.