© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.11.2019 10:08:21

RAZJARJENI Dončić ni skrival RAZOČARANJA, po porazu v New Yorku je UDARIL po celotni ekipi!

Reuters

Slovenski košarkarski as Luka Dončić, ki potrjuje, da je v svoji drugi sezoni košarkarske lige NBA zelo napredoval, je po porazu proti New York Knicks v dvorani Madison Square Garden (103:106) menil, da je igral slabo ne glede na to, da je bil s 33 točkami prvi strelec tekme.

Dončić je poleg 33 točk zbral še 11 podaj in deset skokov za svoj že peti trojni dvojček v letošnji sezoni. V zgodovino se je zapisal tudi kot prvi in edini igralec poleg legendarnega Magica Johnsona, ki je v dvorani Madison Square Garden dosegel trojni dvojček, še preden je napolnil 21 let.

New York Knicks v tej sezoni ne blestijo, dosegli so komaj tretjo zmago na 12 tekmah, vendar pa jim je uspelo že drugič zaporedoma premagati Mavericks; najprej pred dnevi v Dallasu, sedaj pa še v domači dvorani.

"Slabo smo igrali. To je to. Nismo imeli obrambe. Mislim, da je bila to naša najslabša tekma doslej," je po tekmi v slačilnici povedal Dončić, ki so ga oblegali ameriški, slovenski, španski in drugi novinarji.

Povedal je, da je tudi sam igral slabo, in zagotovil, da so lahko s soigralci veliko boljši, ker je sezona še dolga. "Še veliko bo priložnosti za boljšo igro in uvrstitev v končnico lige," je dejal Dončić.

"Trojni dvojček mi ne pomeni ničesar. Raje bi imel zmago. Dobro je, ampak hočem zmagati," je na vprašanje o uspehu prostodušno odvrnil 20-letni slovenski košarkar.