© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.10.2019 07:12:46

Kakšna DRAMA! Dončić je DRVEL proti novi zmagi, nato pa SODNIKI v zadnjih trenutkih naredili TO! (video)

Reuters

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v dresu Dallas Mavericks ob porazu proti Portland Trail Blazers s 119:121 prikazal novo izvrstno predstavo.

Dosegel je 29 točk, 12 skokov, devet asistenc ter tri ukradene žoge. Pri Dallasu se je izkazal tudi Kristaps Porzingis, ki je tekmo končal pri 32 točkah, devetih skokih, petih asistencah ter dveh blokadah.Na drugi strani je CJ McCollum dal 35 točk.

Junak tekme je bil sicer Damian Lillard, ki je dosegel odločilni koš 26 sekund pred koncem tekme, sicer pa je dal 26 od 28 točk v drugem polčasu. Po Lillardovem košu za 121:119 je z metom za tri točke poskušal Dončić, a zgrešil. Dorian Finley-Smith je skočil za odbito žogo, sodnik je piskal prekršek Lillarda za prosta meta, a je Portlandov trener Terry Stotts zahteval ponovni ogled posnetka in sodnik si je premislil, saj se je izkazalo, da je Lillard žogo izbil v skladu s pravili.

Sledila je sodniška žoga na sredini igrišča, a je visoki Kristaps Porzingis izgubil skok, Portland je v nadaljevanju zadel še en prosti met. Zadlji priložnost za zmago Dallasa je ob zvoku sirene zapravil Tim Hardway Jr, ki je zgrešil met za tri.