© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
01.04.2019 12:15:10

Nekdanji prvak lige NBA s temi besedami razjezil navijače Younga: Upam staviti, da bo novinec leta Dončić!

Reuters

Kdo bo novinec leta v ligi NBA? To je vprašanje za milijon evrov ...

Pred tedni se je zdelo, da je Luka Dončić edini pravi kandidat za prestižno nagrado novinca leta v ligi NBA, zdaj pa mu diha za ovratnik član Atlante Trae Young, za katerim je nekaj izjemnih tednov.

Zdi se, da je v rahli prednosti še zmeraj slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa, enakega mnenja pa je tudi nekdanji prvak lige NBA. Bruce Bowen, ki je vse tri naslove osvojil s San Antoniom, bi si upal staviti, da bo novinec leta Dončić. "O moj bog, kar on počne na parketu ... Izjemen je, zdi se, da je že sedemletni veteran. Ima zelo velik vpliv na igro, dogajanje na parketu kontrolira tudi takrat, ko ne dosega košev," je uvodoma dejal Bowen, ki trenutno dela na eni od ameriških televizij kot strokovni komentator.

Tudi Younga izjemno ceni, a ima Dončić vseeno prednosti, ki jih ameriški košarkar nima. "Trae Young je izjemen talent. Ampak če rabiš igralca, okoli katerega bi gradil ekipo, je to Dončić. Vem, da je Young hiter igralec, ki si lahko naredi prostor za met, ampak če si želiš zmagovati, moraš imeti v ekipi igralca, ki lahko prenese pritisk in naporen ritem. Takšen igralec je Dončić. Pred njim je svetla prihodnost, lahko se zgodi, da bo med desetimi najboljšimi igralci lige."