© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.02.2019 07:23:30

GORAN DRAGIĆ! Najprej TOLE SPOROČILO BRATU, potem je moral stisniti roko selektorju (FOTO)

Reuters

Goran Dragić je najprej spremljal svojega brata in slovensko reprezentanco, potem pa odšel v American Airlines Areno, kjer je moral priznati premoč svojemu selektorju Igorju Kokoškovu in njegovi ekipi.

Phoenix je sicer še vedno najslabše moštvo v celotni ligi, zmaga v Miamiju pa je bila zanj komaj 12. v tej sezoni. Vročica na drugi strani ima ob 26 zmagah zdaj 33 porazov in je na vzhodu še vedno v boju za končnico.

Potem ko je zaradi poškodbe kolena izpustil 31 zaporednih tekem, v tej sezoni pa skupaj že 43, je bil Goran Dragić drugič zapored na parketu. Po 16 minutih in le 4 točkah na sobotni tekmi z Detroitom, je proti Phoenixu v igri preživel 23 minut, ob metu iz igre 5:12 dosegel 10 točk, zgrešil vse tri mete za tri točke, ostal brez skoka, a imel 4 uspešne podaje.

Dragić seveda ni prikazal svoje najboljše predstave, je pa naredil korak naprej ob vračanju v optimalno formo. Pred tekmo ga je motivirala tudi slovenska izbrana vrsta, ki je sicer porazne kvalifikacije zaključila z zmago proti Ukrajini, odločilno trojko v zadnji sekundi rednega dela pa je z noro trojko za podaljšek dosegel njegov brat Zoran. Kapetan zlate ekpipe iz Istanbula izpred poldrugega leta je na twitterju najprej zapisal: "Bravo fantje za zasluženo zmago. Nora tekma.." Potem pa še: "Tooo mi delaj @zoran_dragic. Čestitam za zmago." 


• TAKO SE BORI ZA SLOVENIJO! Dragić z NORIM METOM ZA TRI izsilil PODALJŠEK, na koncu ZMAGA! (video)

Ekipa Kokoškova je prekinila najdaljšo serijo porazov v klubski zgodovini, na Floridi so zmagali po 17 zaporednih porazih oziroma drugače - pred dvobojem v Miamiju so nazadnje zmagali 13. januarja proti Denverju.