© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.02.2019 09:33:16

Le DVE BESEDI, ki pa povesta – VSE. Jamesu Harden o Luki Dončiću

twitter

Luko Dončića so največji zvezdniki lige NBA že po vsega nekaj mesecih sprejeli medse kot enakovrednega člana.

James Harden je v nekem svojem filmu. V letošnji sezoni v povprečju dosega 36.5 točke na tekmo, proti Dallasu pa je tridesetič zapored štel prek trideset. To je najdaljši tovrstni niz od sezone 1976/77, ko sta se združili NBA in ABA, ter tretji najdaljši v zgodovini lige. Še ena tekma s 30 ali več točkami mu manjka, da izenači dosežek Wilta Chamberlaina iz leta 1962. Takrat je šel Wilt 31-krat zapored prek 30 točk, legendarni center pa bo še dolgo tudi na samem vrhu te lestvice, tekom sezone 1961/62 mu je namreč to uspelo kar 85-krat zapored.

Številni pravijo, da se je Bradač prelevil v Michaela Jordana iz leta 1987, pri tem pa Houston vleče proti končnici. Aktualni MVP je znova eden najresnejših kandidatov za najkoristnejšega igralca sezone.

In po tekmi z Dallasom je ta sijajni košarkar pokazal kako ceni slovensko najstniško zvezdo Luko Dončića. Pod sliko, na kateri sta objeta z Dončićem in ki jo je Harden objavil na socialnem omrežju, je pripisal zgolj dve besedi. »Respect 100«. Stoodstotno spoštovanje.

Dončića so največji zvezdniki že po vsega nekaj mesecih sprejeli medse.