© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.01.2019 05:48:20

Luka Dončić zadel TA NOR MET za ZMAGO in potem svetu poslal TOLE SPOROČILO! (video)

Reuters

Kakšna tekma mladega Slovenca!

Kot da bi novica, da je za las zgrešil prvo peterko na tekmi zvezd (All Star) podžgala Luko Dončića. Slovenski čudežni deček je namreč ponoči na tekmi med Dallasom in Detroitom igral kot obseden. Bil je z naskokom najboljši posameznik Teličkov na igrišču in jim je lastnoročno prinesel zelo pomembno zmago v boju za končnico. Končni izid je bil 106:101.

Dončić je igral kot navit, mnogi pa so si enotni, da je bila to najboljša predstava mladega Slovenca v ligi NBA. Edini kandidat za naziv najboljšega novinca leta je namreč Detroitu nasul kar 32 točk, ob tem zbral še 8 skokov, podelil 8 podaj, imel 2 ukradeni žogi in tudi 1 blokado. Vse to mu je uspelo ob metu iz igre 9/19 (3/9 za tri, 11/13 prosti meti), da bi bilo vse skupaj še slajše, pa je Dončić zadel tudi odločilen met za zmago.

Minuto in 20 sekund pred koncem je imel namreč Dallas pri vodstvu za 5 točk napad. Žoga je prišla do Dončića, ki ga je pokrival sicer odlični obrambni košarkar Stanley Johnson. A slednji proti izjemnemu Slovencu ni imel nikakršnih možnosti. Dončić je krenil v raketo, se ustavil na polrazdalji, vrgel iz obrata in - BUM! Dosegel izjemen koš, odločilni dve točki in priigral zmago Dallasu.

Po omenjenem košu je Dončić pomenljivo zmajeval z glavo, mnogi pa se sprašujejo, kaj je s tem sporočal? Je svetu poslal sporočilo ob tem, ko ni bil izbran v prvo peterko na All Starju? Ali je bil to vendarle odziv na nedosojeno osebno napako nad njim, ko ga je le nekaj sekund pred omenjenim košem po glavi kresnil Andre Drummond? Je bilo morda posredi nekaj povsem tretjega?

Dončićev odločilen koš si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih. Akcija se začne pri 1:58. Na voljo vam je tudi posnetek spregledanega Drummondovega prekrška. Če se vam ne prikaže, ga lahko vidite TUKAJ.