© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.12.2018 05:40:20

Primite se, po TEMLE vam ne bo DOBRO! Dončić je OSMEŠIL enega najboljših v OBRAMBI! (video)

Nova nora predstava Luke Dončića.

Le še en dan v pisarni bi lahko zapisali. Za Luko Dončićem je nova tekma v ligi NBA in Slovenec je vnovič navdušil vse ljubitelje najmočnejše košarkarske lige na svetu. Znova je slovenski čudežni deček in eden izmed največjih (če ne celo največji) talent svetovne košarke čaral na parketu. Še enkrat več so njegove poteze zaokrožile po svetovnem spletu.

Dallas je uspel na domačem parketu prekiniti niz šestih zaporednih porazov, s 122:119 je premagal New Orleans Pelicanse, za zmago pa je najbolj zaslužen kdo drug kot - Luka Dončić!

Dončić je bil še posebej odličen v prvem polčasu, v katerem je bil nerešljiva uganka za obrambo New Orleansa. Slednji je na Dončića naščuval svojega steklega psa, enega najboljših obrambnih igralcev lige, Jrueja Holidaya, ki je želel Slovencu pokazati, kaj pomeni igrati agresivno obrambo. Ves čas je dihal Dončiću za ovratnik, ni mu pustil dihati, a pozabil je, da so takšne obrambne poteze Dončiću najbolj všeč. V zadnji akciji prvega polčasa je tako Dončić povsem osmešil Holidaya. Nakazal je, da bo šel v prodor, nato pa storil svojo zdaj že prepoznavno 'step back' potezo. Holiday je 'nasedel', izpadel iz igre, ko se je želel rešiti, pa mu ni preostalo drugega, kot da stori prekršek. Pri Dončićevem metu za tri točke!

Izjemno potezo Dončića si lahko ogledate v priloženem videoposnetku. Če se vam ne prikaže, jo lahko vidite tukaj. V drugem posnetku se akcija začne na 3:09.