© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.11.2018 07:00:47

Luka Dončić prvič kot organizator igre NAVDUŠIL S SIJAJNIMI PODAJAMI in Dallasu prinesel zmago (video)

twitter

Slovenski košarkar je v ligi NBA tokrat izenačil svoj osebni rekord po številu podaj na tekmi.

Luka Dončić je z Dallas Mavericks slavil novo zmago. Tokrat proti enemu izmed favoritov za naslov prvaka. Boston je v American Airlines Areni pokleknil s 113:104. 

Telički so s tem prišli do devete zmage in se po slabem začetku sezone prebili do pozitivnega izkupička zmag in porazov (9-9). Na poti do nove zmage je velik delež znova prispeval 19-letni Slovenec, ki je na mestu organizatorja igre zamenjal poškodovanega Dennisa Smitha mlajšega.

Luka je že takoj na začetku dvoboja navdušil z nekaj zahtevnimi podajami. V prvi četrtini jih je podelil kar pet. Na koncu pa se je ustavil pri osmih, s čimer je izenačil svoj osebni rekord po številu podaj. 

Mladenič je ob zmagi prispeval še 15 točk (5-11 iz igre, 3-4 za tri, 2-2 prosti meti) in tri ukradene žoge (rekord sezone), podelil pa je še eno banano, a ostal brez skoka. Znova je v statistiko vpisal tri izgubljene žoge. Na koncu se je lahko pohvalil s tretjim najvišjim ratingom +8. 

Večji dvoboj je bil boj s Kyriejem Irvingom in Jaylenom Brownom, ki sta imela veliko dela z mladim Ljubljančanom, a nič drugače ni bilo na drugi strani parketa, saj je imel nekaj težav tudi Dončić. 

Vseeno dobra šola za mladeniča, ki je skupaj s soigralci, najbolj so se izkazali Harrison Barnes (20 točk, 5 trojk) in JJ Barea (20 točk, osem podaj) ter DeAndre Jordan (14 točk, 13 skokov), pokazal, da dvig forme ni naključen in da se utegnejo dostojno vključiti v boj za končnico. 

Dallas v naslednjih dneh čakata gostujoči tekmi proti konkurentoma na zahodu Houstonu in Los Angeles Lakersom.