© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.06.2018 22:52:42

NOVA STOPNIČKA DONČIĆA! Zdaj gre lahko mirno v New York

Profimedia

Real je izgubil prvo tekmo finalne serije, vendar je nocoj osvojil svoj 34. naslov španskega prvaka.

Madridčani so tretjič v zadnjih štirih letih najboljši v državi, predvsem pa so v tej sezoni najboljši v Španiji in v Evropi. Za Luko Dončića, glede na vsa priznanja in komplimente, ki prihajajo iz celega sveta, najboljšega igralca na stari celini, je bila sinočnja tekma v Vitorii vrhunski zaključek vrhunske sezone, v kateri je (razen španskega pokala) osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.


Luka nocoj ni blestel, ni ponovil svoje predstave iz tretje tekme, vendar je bil vseeno eden najpomembnejših kamenčkov v Realovem mozaiku. Ko so se domači v izdihljajih tekme približali, je v izteku napada, v dobesedno zadnji stotinki z eno nogo na tleh in z drugo v zraku več kot atraktivno zadel za tri točke, potem pa v obrambi zagrabil ključno žogo. In vsega je bilo konec za Baskonio. Real je zmagal s 96:85, skupaj pa s 3:1.


Za Luko se vse pravzaprav komaj začenja. Čeprav ga Američani niso napovedali, bo v noči na petek po slovenskem času skoraj gotovo zasedel svoje mesto v posebni zeleni sobi dvorane Barclays Center v Brooklynu, kjer bo čakal, da zasliši svoje ime. V Evropi nima kaj več iskati, osvojil je vse. Srečno v ligi NBA!