© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.12.2017 21:25:01

DONČIĆ SKORAJ ZLOMIL NOS TEKMECU, dobil nešportno osebno napako, nato pa ga je SLOVENSKI SODNIK ŠE IZKLJUČIL (video)

twitter

Luka Dončić z Realom gostil Valencio (91:72), dvoboj pa se je za slovenskega košarkarja začel in končal milo rečeno čudno.

Slovenski čudežni deček je najprej petič začel tekmo s klopi, kljub temu, da je najboljši strelec moštva in najboljši košarkar evrolige, ko pa je prišel na teren, je takoj zadel trojko, v enem od naslednjih napadov pa skoraj zlomil nos Tiborju Pleißu (Nemec se je kasneje vrnil na parket).

Toda najprej je sodnik Damir Javor dosodil nešportno osebno napako Nemcu, ki je oviral Luko, ko je ta sam stekel proti košu, po ogledu posnetka pa je spremenil odločitev in jo dosodil slovenskemu mladeniču, ker se je zagradil s komolcem in ob tem zadel Nemca

pleiss
twitter

Vse si lahko pogledate v posnetku, če pa vam tega ne odpre, si lahko to ogledate s klikom na to povezavo

No, kasneje se je vse za mladeniča še bolj sfižilo. Napravil je osebno napako v napadu in se nato malce sporekel s Guillemom Vivesom in ga provociral ter kazal na grb Reala, za kar mu je najbolj oddaljeni sodnik, spet je bil to Javor, dosodil še drugo nešportno osebno napako, s čimer je bil 18-letnik po vsega šestih minutah in 51 sekundah igre izključen.

luka doncic real
Luka Dončić
Profimedia

Tu pa zgodba še ni bila končana, saj je ob tem Luka povsem znorel. Nekajkrat je brcnil v ograjo ob odhodu v slačilnico in jezno odvihral pod prho. Luka je sicer preden je moral predčasno v garderobo, dosegel dve trojki iz prav toliko poskusov, dvakrat je še ukradel žogo in prispeval eno asistenco v slabih sedmih minutah.