© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.04.2017 09:55:12

Dragić najučinkovitejši, Miami izgubil

Košarkarji Miami Heat, ki se še borijo za nastop v končnici lige NBA, so v domači dvorani s 94:98 klonili proti New York Knicks. Goran Dragić je bil z 22 točkami prvi strelec gostiteljev, ki so kljub porazu zadržali sedmo mesto na vzhodu, saj je izgubila tudi Indiana, njihov neposredni tekmec v boju za končnico.

Tako Miami na sedmem kot Indiana na osmem mestu vzhodne konference imata po porazih le še pol tekme prednosti pred devetouvrščenim Chicagom.

Košarkarji Miamija so v zadnji četrtini kar petkrat izenačili izid, a gosti iz New Yorka so imeli vsakič pripravljen odgovor. Zadnjo priložnost za izenačenje so imeli v zadnjih sekundah tekme, a je Dragić zgrešil met, Hassan Whiteside pa je naredil prekršek v napadu, ko je želel odbito žogo spraviti v koš. Whiteside je sicer dosegel 17 točk in 16 skokov za Miami, ki je zgrešil 15 od zadnjih 16 poskusov za tri točke. Tyler Johnson je dodal 15 točk.

"Meti za tri točke nam danes niso uspevali, nismo dobro igrali v obrambi, kar se nam je na koncu maščevalo," je po tekmi dejal trener vročice Erik Spoelstra, na njegovo srečo pa so grešili tudi tekmeci za končnico. Do konca rednega dela sezone košarkarje Miamija čaka še šest tekem.

"Še vedno smo v končnici," pa je po tekmi dejal Dragić in dodal: "Vsaka tekma šteje."

Vujačićevih devet in ...
Na drugi strani je Kristaps Porzingis dosegel 22 točk, Courtney Lee pa jih je k zmagi kratkohlačnikov, ki so igrali brez poškodovanih zvezdnikov Carmela Anthonyja, Derricka Rosa in Lancea Thomasa, prispeval 20. Kar 36 minut tekme je odigral tudi Slovenec Saša Vujačić in k zmagi dodal devet točk, tri skoke in sedem podaj.

Miami Heat bo v nedeljo v domači dvorani gostil Denver, kar bo njegova zadnja tekma proti nasprotniku zahodne konference v rednem delu sezone.

Udrihovih šestnajst
Izgubili so tudi Detroit Pistons, katerih član je slovenski košarkar Beno Udrih. Po podaljšku so jih s 108:105 premagali Milwaukee Bucks. Udrih je odigral 21 minut in zbral 16 točk, skok in osem podaj.