© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
04.10.2014 19:36:09

Blažič ostal brez dveh plač

Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Blažič se je opravičil, potem ko je v noči na soboto v središču Beograda povzročil prometno nesrečo.

Branilec Crvene zvezde je po uvodni tekmi lige ABA proslavljal zmago svojega moštva, Crvena zvezda je za 30 točk ugnala bolgarski Levski, Blažič pa je dosegel osem točk. V zgodnjih jutranjih urah je pod vplivom alkohola sedel v avtomobil (Volkswagen Golf) in se v križišču Nemanjine in Resavske ceste zaletel v taksi.

Policija je s testom alkoholiziranosti ugotovila, da je imel košarkar v krvi 0,61 promilov alkohola. V nesreči ni blo poškodovanih.

»Žal mi je. Prevzemam vso odgovornost. Opravičujem se taksistu, pa tudi svojemu klubu in seveda navijačem,« se je pokesal Blažič, ki pa jo seveda ne bo odnesel brez kazni.

Slovenski košarkar je že plačal kazen pri sodniku za prekrške v višini 16 tisoč dinarjev (dobrih 130 evrov), sledile pa bodo še sankcije v klubu, po pravilniku KK Crvena zvezda bo ostal brez dveh mesečnih plač. Jasno je, da bo iz svojega žepa pokril tudi materialno škodo, ki je nastala.

Iz vodstva kluba so sporočili, da je v tem trenutku najtežje Blažiču, ki se je sicer vedno izakazal s primernim obnašanjem: »Gre za pravega profesionalca. Res je storil napako, vendar je takoj prevzel odgovornost na sebe. Prepričani smo, da se je iz vsega tega tudi nekaj naučil, pri vsem skupaj pa je najbolj pomembno to, da v nesreči ni bilo poškodovanih.«