© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.07.2024 19:12:58

Da Slovenija nima talentov? Pomislite še enkrat! Mladeniči so se poigrali z domačinom prvenstva!

FIBA

Slovenci so na EP do 18 let dosegli še tretjo zmago, po Španiji in Litvi so na prafaktorje razbili še domačine Fince, katere so ugnali z 92:44.

Slovenski košarkarji do 18 let nadaljujejo z izjemnimi nastopi na evropskem prvenstvu, ki te dni poteka v finskem Tempereju. V skupinskem delu so uvodoma s 83:79 ugnali reprezentanco Španije, potem so v nedeljo na kolena spravili še Litovce, ki so padli s 100:95.

Danes pa so se varovanci Danijela Radosavljevića sprehodili še do visoke zmage nad domačini iz Finske. Od teh so bili boljši od prve do zadnje minute in ves čas le povečevali svojo prednost. Selektor je tako lahko nekoliko odpočil svoje glavne adute in priložnost namenil skoraj vsem košarkarjem, ki zastopajo Slovenijo.

Tudi to pa ni vplivalo na rezultat, v začetku zadnje četrtine so Slovenci presegli že gromozansko prednost štiridesetih točk. Slovenski vlak se še kar ni ustavljal, minuto pred koncem so presegli celo petdeset točk prednosti.

Končni izid je znašal neverjetnih 92:44, po katerem Finci najbrž niso mogli verjeti kaj se jim je zgodilo. V slovenski ekipi je največ točk prispeval Leon Ivičić, ki jih je zbral 23 ob kar petih zadetih trojkah. Dvomestni so bili še Vit Hrabar s trinajstimi točkami, Žak Smrekar in Mark Morano Mahmutović z dvanajstimi točkami in Mark Padjen z desetimi. Slovenijo zdaj čaka osmina finala, v kateri se bo pomerila z zadnjo reprezentanco skupine C, ki bo znana po večernem dvoboju Latvije in Italije.