© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.07.2024 20:08:13

Novi Dončići in Dragići blestijo! Mladi Slovenci prišli do velike zmage, padla je...

FIBA

Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je na evropskem prvenstvu po Črni gori premagala še Litvo.

Mladi slovenski košarkarji za zdaj navdušujejo na evropskem prvenstvu do 20 let, ki te dni poteka v poljski Gdyniji. Potem, ko so v prvem krogu skupinskega dela z gladkih 81:61 premagali vrstnike iz Črne gore, so tokrat ugnali tudi močne Litvance. V tekmi, ki so jo dolgo vodili slednji, so se Slovenci vrnili v drugem polčasu in si izborili izjemen preobrat ter na koncu slavili s 69:62.

Odločilno potezo za zmago je ob koncu pripravil nekdanji član Real Madrida Urban Klavžar, ki je neusmiljeno zadel trojko za prednost s 67:62. Potem je bil 20-letni organizator igre natančen tudi s prostih metov in dokončno zapečatil zmago Slovencev. Tekmo je končal z 12 točkami in osmimi skoki, medtem ko je še dve točki več dosegel Domen Petrovič, dvomesten pa je bil še Arne Osojnik, ki jih je dal deset. Poleg Španije so zdaj edina ekipa z dvema zmagama na prvenstvu. 

Že jutri Slovence čaka zadnja tekma skupinskega dela, ob 13. uri bodo poskušali prvo mesto v skupini potrditi proti Islandiji, ki je izgubila z Litvo in premagala Črno goro.