© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2024 15:55:35

Uf, čeprav brez prvega zvezdnika je Hrvaška sestavila odlično ekipo!

Ne le Aleksander Sekulić, svoje karte za kvalifikacijski turnir za olimpijske igre je razkril tudi selektor hrvaške izbrane vrste Josip Sesar.

Slovensko moško košarkarsko reprezentanco v začetku julija čaka kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah. Slovenija bo v Grčiji nastopila v skupini A, prvo tekmo pa bo igrala v torek, 2. julija, ob 21. uri po lokalnem času proti Hrvaški. V skupini je še Nova Zelandija, v skupini B pa bosta poleg domačinov Grkov igrala Egipt in Dominikanska republika.

Svoje karte za kvalifikacijski turnir je danes razkril tudi selektor hrvaške izbrane vrste Josip Sesar, na seznamu pa pričakovano ni poškodovanega NBA zvezdnika Bojana Bogdanovića. Košarkar New Yorka je moral zaradi poškodbe zapestja že velik del končnice lige NBA. Prav tako na Sesarjevem seznamu ni člana Utah Jazz Luke Šamanića in nadarjenega centra Karla Matkovića, nekdanjega člana Cedevita Olimpije, ki je v zaključku sezone igral za Birmingham Squadron, razvojno ekipo New Orleans Pelicans. Ljubitelji lige ABa bodo na seznamu pogrešali tudi Luko Božića, košarkarja Zadra in dvakratnega najkoristnejšega igralca rednega dela lige ABA.

Udarni Sesarjevi aduti bodo Mario Hezonja (Real M.) ter NBA igralca Ivica Zubac (L.A. Clipper) in Dario Šarić (Golden State), na seznamu pa je tudi naturalizirani Američan Jaleen Smith, ki je nazadnje igral za Partizan.

SEZNAM HRVAŠKE: Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Toni Perković, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Boris Tišma, Tomislav Buljan, Ivica Zubac, Danko Branković, Ivan Vraneš, Krešimir Ljubičić.