© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.08.2023 16:48:42

V reprezentanci BiH vre: Denarja ni, igralci se na tekme vozijo s taksijem, spati morajo v ...

Profimedia

Košarkarji BiH se v teh dneh borijo na predkvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre.

Po dveh tekmah ima BiH na svojem kontu zmago in poraz (premagali so Portugalce in izgubili od Poljakov), njihovi zvezdniki pa se bolj kot s samimi tekmami ukvarjajo z nevzdržnimi razmerami, ki vladajo v košarkarski izbrani vrsti. "Soočeni smo z enakimi problemi že 30 let. Vsako leto so pogoji isti. Nimamo osnovnih stvari, po štirje spimo v sobi. Politiki dobijajo plačo, tukaj ni nobenega zamujanja. Mi nimamo niti dvorane. Otrokom, ki bodo v prihodnosti igrali za reprezentanco, morajo omogočiti pogoje za delo. Mi smo cirkus, ti otroci bodo šli v druge reprezentance," je glas dvignil prvi zvezdnik Jusuf Nurkić. 

"Nikakršnega načrta ni. Nemogoče je, da po štirje reprezentanti spijo v isti sobi. Glavno, da so predstavniki zveze z nami ... Medtem ko so drugi odigrali devet, deset pripravljalnih tekem, smo mi odigrali dve. Osvojili bomo turnir, toda to ni normalno. Ne delamo dobro, ne pripravljamo se tako, kot bi se morali," se je jezil še en zvezdnik BiH, as Real Madrida Đanan Musa. 

Podobno razmišlja tudi kapetan Miralem Halilović: "Pri nas so vedno težave finančne narave. Zakaj ni načrta z navijaškimi trgovinami? Za igralce, kot sta Garza ali Nurkić. To nas jezi. V dvorano hodimo s taksijem, spimo v avtomobilih, ves čas improviziramo. Prišli smo sem, ker imamo radi reprezentanco."