© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.07.2023 19:08:09

Noro! Hrvati odpovedali gostovanje v Stožicah, njihova odločitev začudila vse, razlog pa ...

Profimedia

Saj ni res, pa je.

Že dooolgo je bilo vse dogovorjeno za prijateljsko tekmo, ki bi jo 8. avgusta v polnih Stožicah morali odigrati Slovenija in Hrvaška. Prodali so tudi že ogromno večino vstopnic, v zvezi s tekmo potekajo številne promocijske akcije in tako naprej. In če nič drugega, je do tekme le še dobrih 10 dni, zato je še toliko bolj bizarna odločitev, ki jo je tik pred zdajci sporočila hrvaška košarkarska zveza. Namreč da gostovanje svoje reprezentance v Ljubljani nepreklicno odpoveduje.

Kaj je uraden razlog te strašno nenavadne in nadvse nespoštljive ter neodgovorne odločitve, ni znano. Se pa šušlja, da so si Hrvati dobro zapomnili lansko lekcijo v Stožicah in da njihovi igralci ob spremljanju nabrušenih Slovencev na čelu z Luko Dončićem ne želijo doživeti novega hudega poraza - in to pred olimpijskimi predkvalifikacijami. kakorkoli, mislite si, kar si hočete. Se je pa Košarkarska zveza Slovenije hitro odzvala in si zagotovila novega nasprotnika - Črno goro. 

Brez skrbi, v nasprotju s Hrvaško gre za udeleženko bližajočega se svetovnega prvenstva in bržčas v tem trenutku v vseh pogledih boljšo reprezentanco. Nihče torej na naši strani ni ničesar izgubil, medtem ko je kdo na hrvaški strani verjetno izgubil kakšen obraz in kaj ponosa ...